maanantai 6. huhtikuuta 2009

Ensimmäinen päivä pulkassa

Tai ei täällä kyllä pulkasta pitäisi puhua, kun vielä pari tuntia sitten (19.30) sai ulkona hikoilla t-paidassa. Lämpöä oli koko ajan reilusti päälle 20, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja hyvin vienoa oli tuulikin.

Yhden paikkeilla siis tänne majapaikkaani saavuin. Tämä yhden hengen huone on oikeastaan jonkinlainen ullakkokoppero joka on rakennettu ison dormin eli nukkumasalin päälle, huoneet kun näissä vanhoissa taloissa on aika korkeita. Henkilökunta on mukavaa ja alapuolellani asuu jotain itävaltalaisia. Kaksi tyttöä siellä olen nähnyt.

Tavarat purettuani sunnistin ensiksi kaupunginpuistoon. Se on tuossa ihan vastapäätä. Se on hyvin siisti, kaupunkilaisten oma rentoutumispaikka näköjään. Lehti ei vielä ole toisissa puissa kuin hiirenkorvalla, mutta tuomi kukkii täyttäpäätä. Ja sitten on sellaisia vaaleanpuna- ja valkokukkaisia muitakin, mitä lie. Oikeastaan näyttää siltä, että tänä päivänä kaikki vasta kukkaan puhkesivatkin, taisi olla ensimmäinen kesäpäivä.

Koko puisto on niin iso alue että suunnat siellä meni vähän sekaisin. Joka tapauksessa löytyi semmoinen hirveän hieno palatsi, joka olikin maatalousmuseo. Ja sitten oli muitakin palatseja, mitä lie ja jokunen kirkko. Ja kaksi lampea, huvipuiso, sirkus ja eläintarha. Sirkus oli kiinni ja huvipuistossa aika vähän porukkaa, mutta eläintarhaan oli pakko mennä. Kuvailin siellä kyllä enemmän ihmisiä kuin elukoita. Nyt on sitten nähty gorilla ja norsu ja kamelit ja kirahvit ja virtaheposet ja jääkarhu ja sarvikuono ainakin. Aika pienet karsinat niillä kyllä oli, mutta monessa paikkaa sai eläimiä taputella ja syöttääkin. Yhteen kiliaitaukseen oli rakennettu portaat, että lapset saa mennä sinne sisälle kilejä tervehtimään.


Niin, ennen eläintarhakeikkaa söin täällä ensimmäisen kerran ulkona. Nälkä oli jo melkoinen, kun huomasin että semmoinen alkoholia elämässään huomattavia määriä nauttinut mieshenkilö söi jotain piirakkaa kioskin pihassa. Arvasin että siinä ateriassa on hinta-laatusuhde kohdallaan, siis tilasin samanlaisen. Se on nimeltään langos, rasvassa keitetty piirakka, johon saa päälle esim. valkosipulia, kermaa tai juustoraastetta. Yhdellä lähtee nälkä eikä maksa paljoa. Nyt illalla söin vielä toisen samanlaisen ja kaupasta kävin tänne jugurttia, mehua ja suolapähkinöitä. Ja mehua tai limpparia pitää juoda pitkin päivää, sen verran hiki irtoaa. Huomenna käyn kyllä jo oikeassa ravintolassa.

Eläintarhan ja muutaman kaupunkikilometrin jälkeen ei enää huvittanut hirveästi kävellä. Ajoin siis metrolla Deak Ferenc Terille, joka on jonkinlainen kaupungin keskusta. Siinä nuoriso oli valloittanut koko nurmikentän. Sieltä palailin sitten metrolla ja yhdellä bussilla tänne hostellille. Ja vielä kerran piti käydä kaupunginpuistossa ja kaupassa.

Huomista en ole vielä suunnitellut, voisi ehkä tutustua Tonavan siltoihin tai sitten käydä Budan puolella katselemassa linnoja. Tämä puoli on Pestiä. Mutta nyt en jaksa jaaritella enempää kun ei järki enää kulje. Laitan tähän vielä 22 kuvaa tältä päivältä.


Tytöt kuvaa toisiaan jonkin kirkon edessä, kaupunginpuistossa.

Kaikki kävi koskettamassa ilmeisesti kynää tämän Anonymus munkin kädessä.

Ja sitähän piti lieksalaisenkin koettaa.

Tämä tyttö (espanjankielinen) kuvasi lieksalaisen.

Tytöt kuvaa pingviineitä. Pingviinit ei mahtuneet kuvaan.

Melkein eläviä.

Merileijonan hyppyytystä 1.

Merileijonan hyppyytystä 2.

Pallo hallussa.

Ukin kanssa jääkarhua katsomassa

Tyttö kiliaitauksessa.

Kamelit saa keksejä.

Kamelien perseitä.

Korillat rentoilee.

Timosten suvun kantaisälle on tänne pystytetty patsas.

Orankia hävettää kun tytöt katselee.

Hösök Tere eli vapauden aukio.

Hösök Tere edestä. Tänne laskevat valtiovieraat seppeleitä.

Koululaiset kiipeilee Vapauden monumentilla.

Nuoriso vilvoittelee Deak Ferenc Terillä.

Näkymä Andrassy kadulle Deak teriltä.

Perillä Baroque Hostellissa

Onnistuneesti osasi lieksalainenkin majapaikkaansa kaupunginpuiston laidalle. Bussilla ja kahdella metrolla tulinkin Hösök teren eli vapaudenaukion kautta. Huone on vaatimaton, mutta siisti ja minulle se riittää hyvin. Ja langaton internet toimii! Ulkona paistaa aurinko, ruoho viheriöi ja lämmintä on jo hikeen asti (varmaan ainakin 22 astetta tällä hetkellä). Mutta nyt en näitä kallisarvoisia hetkiä tuhlaa enempää koneen ääressä, vaan lähden katselemaan tätä miljoonakaupunkia. Tänään taitaa aika kulua tässä puiston ympäristössä, sielläkin on vaikka mitä. Huomenna pitää sitten Tonavan aaltoihin tutustua. Lisää tarinaa ja kuviakin illalla.