tiistai 7. huhtikuuta 2009

Aamulenkki Tonavalle

Viideltä heräilin, kuudelta Suomen aikaa ja pimeää oli. Aamukahvilla kävin pikakuppilassa Oktogonin aukiolla ja siitä taas metrolla keskustaan. Aamu meni lähinnä Pestin patsaita ja hallintorakennuksia katsellessa. Isoja ovat kirkot ja ministeriöt. Tonavankin näin sitten ensi kertaa. Aamuauringon valossa on hyvä ottaa kuvia eikä ihmisiäkään ole vielä liikaa tunkemassa linssin eteen. Mutta jo puoli yhdeksältä alkoi tulla hiki, kun päällä oli collegepaita. Siispä tänne asunnolleni palasin suihkuun ja tätä kirjoittamaan. Kuvien kanssakin tuhraantuu paljon aikaa, kun niitä ensiksi ottaakin paljon ja sitten päättää säilyttääkö vai ei ja ne säilytettävät sitten pienentää sopivaan kokoon.
Mutta nyt taidan käydä jossain syömässä, tuossa lähellä on kuulemma hyvä Paprika niminen ravintola, jos se on jo auki. Sitten lähden Budan puolelle katselemaan linnoja ja vuoria. Ja kun tätä aikaa on taidan huomenna ajaa vielä jokilaivalla Tonavaa pitkin Wieniin. Takaisin tulen junalla, on varmasti halvempaa. Hirmu pihiksi näillä reissuilla nykyään selvin päin tulee.


Ehkä Zeus jumalattarineen suihkukaivossa Elizabeth Terillä.

Paikallinen Josef Svejk oluelta tulossa.

Pyhän Tapanin Basilika, Budapestin suurin kirkko.

Maatalousministeriö (luulin aluksi parlamenttitaloksi).

Unkarin kansannousun sankari Imre Nagy ja lieksalainen keskustelevat ohjuskilven tarpeellisuudesta, Naton nopean toiminnan joukkoihin osallistumisesta ja Putinin nykyroolista Venäjän ulkopolitiikassa.

Unkarin eduskuntatalo. Koko mökki ei mahtunut kuvaan.

Unkarin etnografinen museo, entinen oikeuspalatsi Kossuthin aukiona laidassa.

Kenraali Lajos tilaa väsyneille taistelijoilleen juotavaa onnistuneen sotaretken jälkeen (lue jalustan teksti).

Paikallinen Aleksis Kivi.

Tonava ja Budaa.

Ketjusilta ja Budan linna.

Budaa Pestistä nähtynä.

Ketjusilta ja Budan linna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti